O φωτογραφικός φακός πιάνει την ζωη των ανθρώπων στη Γιακούτια, όπου το κρύο φτάνει στους -58 Φαρενάιτ.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά για αυτούς που ζουν στα μέρη του κόσμου που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι. Αυτή η περιοχή στη Ρωσία που ονομάζεται Yakutia, επίσης γνωστή ως Δημοκρατία sakha, το κρύο κορυφώνεται τον χειμώνα που η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμοί Κελσίου (-58 Φαρενάιτ). Η περιοχή βρίσκεται 5.300 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και έχει σχεδόν 1 εκατομμύριο κατοίκους.
Ένας γιακούτιος φωτογράφος ονόματι Aleksey Vasiliev αποφάσισε να συλλάβει την καθημερινή ζωή και τους αγώνες του λαού των Γιακούτιων, δείχνοντας πώς μοιάζει η ζωή σε μια τόσο κρύα περιοχή και τι κάνουν οι άνθρωποι για να περάσουν την ώρα τους. Ο φωτογράφος είπε στο Bored Panda: «Στο παρελθόν, ήμουν αλκοολικός. Όταν σταμάτησα να πίνω, έπρεπε να γεμίσω το κενό που άφησε το ποτό. Στη συνέχεια, η φωτογραφία ήρθε σε μένα και μου έμαθε να βλέπω τη ζωή πιο θετικά.”
Στην συνέντευξη του ο Alexey αφηγείται τι τον ενέπνευσε να δημιουργήσει αυτές τις φωτογραφίες.

Περισσότερες πληροφορίες: | Instagram alexey-vasilyev.com |

“Αγαπητή μου Yakutia, όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω. Αν και ονειρευόμουν να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Η Γιακούτια μου φάνηκε σαν μια τρύπα, μια παγωμένη έρημος.”
«Μέχρι το 2018, δεν είχα σπουδάσει φωτογραφία πουθενά. Δεν με ένοιαζε η εκπαίδευση. Ήταν απλά ένα χόμπι. Αλλά το 2018, κέρδισα μια επιχορήγηση για να σπουδάσω στη σχολή φωτογραφίας DocDocDoc. Σπούδασα ντοκιμαντέρ και γύρισα το έργο μου για τον κινηματογράφο Yakut, ‘Sakhawood’,” είπε ο Alexey όταν ρωτήθηκε αν σπούδασε φωτογραφία οπουδήποτε.
Ο Alexey επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του ελάχιστα και λέει ότι δεν είναι τόσο καλός με το Photoshop ή το Lightroom: “Μισώ να ξοδεύω το χρόνο μου στην επεξεργασία των φωτογραφιών μου”. Για τη φωτογραφία του, χρησιμοποιεί ένα Canon 5D Mark IV και Fujifilm X100F, για όσους ενδιαφέρονται για το τεχνικό μέρος των φωτογραφιών του.

Ο Alexey είπε περισσότερα για τα καλοκαίρια στην πιο κρύα περιοχή: “Παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας είναι γεγονός στην Yakutia, το καλοκαίρι είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου επειδή είναι σύντομο και ζεστο. Διαρκεί περίπου ένα μήνα, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου, και μπορεί να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου (104 Φαρενάιτ). Μας αρέσει να χαλαρώνουμε στη φύση, να περπατάμε μέχρι το πρωί.”

«Στη Γιακούτια, κάνει πολύ κρύο και μακρύ χειμώνα. Οι χειμερινοί παγετοί φθάνουν -50 ή ακόμα και -60 βαθμούς (-58 Farenheit σε -76 Farenheit). Αυτός ο χειμώνας ήταν πραγματικά κρύος, οπότε έπρεπε να ζήσουμε στους -60 βαθμούς Κελσίου για λίγο. Εάν δεν ήταν για την καθημερινή ανάγκη να βγούμε έξω, οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να μείνουν στο σπίτι όλη την ώρα, να πίνουν ζεστό τσάι και να περιμένουν την άνοιξη. Το χειμώνα, η ζωή πρακτικά σταματά, μια πυκνή ομίχλη κατά τη διάρκεια σοβαρών πάγων κρύβει το φως του ήλιου για αρκετές εβδομάδες ή μήνες.”

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

Εγκαταλείφθηκε όταν ηταν μωρό λόγω του αλμπινισμού και έγινε μοντέλο της Vogue μεγαλώνοντας.

1 στους 20.000 ανθρώπους παγκοσμίως γεννιέται με μια γενετική κατάσταση που ονομάζεται αλμπινισμός και αν και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι άνθρωποι μέχρι τώρα,…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *