Φωτογραφίες από ένα παγωμένο ρωσικό διαμέρισμα στην πιο κρύα πόλη της Ευρώπης.

Η ρωσική πόλη Vorkuta είναι η πιο κρύα πόλη σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ κρύων θερμοκρασιών -61 ° F (-52 ° C). Ο φωτογράφος Arseniy Kotov εξερευνούσε τη μικρή πόλη εξόρυξης όταν συνάντησε μια εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία που είχε παγώσει, τόσο μέσα όσο και έξω.
Ο Kotov είναι φωτογράφος ο οποίος επικεντρώνεται στην τεκμηρίωση της “αρχιτεκτονικής και της ζωής στον μετασοβιετικό κόσμο”, επισκέφθηκε τη Βορκούτα τον περασμένο μήνα για να δει και να συλλάβει τι απέγινε η πόλη που κάποτε φιλοξενούσε ένα από τα πιο διαβόητα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας του Γκουλάγκ.

Πολλά από τα συγκροτήματα κατοικιών στη Vorkuta κατασκευάστηκαν για εργαζόμενους στα τοπικά ορυχεία, και αυτά τα κτίρια εγκαταλείφθηκαν γρήγορα όταν έκλεισαν τα ορυχεία και χάθηκαν θέσεις εργασίας. Υπάρχουν περίπου 50.000-70.000 κάτοικοι στη Βορκούτα αυτές τις μέρες, με πολλές εγκαταλελειμμένες κατασκευές να γεμίζουν το τοπίο.

“Η Vorkuta έχει ένα υποαρκτικό κλίμα (Dfc) με σύντομα δροσερά καλοκαίρια και πολύ κρύους και χιονισμένους χειμώνες”, δηλώνει η Wikipedia. “Η μέση θερμοκρασία φεβρουαρίου είναι περίπου −20 °C (−4 °F), και τον Ιούλιο είναι περίπου +13 °C (55 °F).”

 

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

O φωτογραφικός φακός πιάνει την ζωη των ανθρώπων στη Γιακούτια, όπου το κρύο φτάνει στους -58 Φαρενάιτ.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά για αυτούς που ζουν στα μέρη του κόσμου που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *