Εγκαταλείφθηκε όταν ηταν μωρό λόγω του αλμπινισμού και έγινε μοντέλο της Vogue μεγαλώνοντας.

1 στους 20.000 ανθρώπους παγκοσμίως γεννιέται με μια γενετική κατάσταση που ονομάζεται αλμπινισμός και αν και θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι άνθρωποι μέχρι τώρα, δεδομένου του πόσο εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες έχουμε σήμερα, εξακολουθεί να υπάρχει το στίγμα γύρω από αυτό, το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε μέρη όπου άτομα με αυτήν την κατάσταση ξεχωρίζουν από το πλήθος και κάνουν τα κεφάλια να γυρίζουν για όλους τους λάθος λόγους, όπως η Αφρική ή η Ασία. Στην Κίνα, ο αλμπινισμός θεωρείται κατάρα ή επιβαρυντικό κοινωνικό και οικονομικό βάρος. Ένα κοριτσάκι έμεινε έξω από ένα ορφανοτροφείο στην Κίνα πριν από περίπου 16 χρόνια, επειδή φαινόταν διαφορετικό και ήταν προκαθορισμένο να μην έχει μέλλον ή τουλάχιστον να μην έχει ένα φυσιολογικό μέλλον.
Ευτυχώς, όταν ήταν 3 ετών, η Xueli υιοθετήθηκε από την ολλανδική οικογένεια Abbing και μετακόμισε στην Ολλανδία για να ζήσει με τη νέα μαμά και την αδερφή της. Η μοναδική εμφάνιση οδήγησε τη Xueli στη βιομηχανία μοντελοποίησης σε ηλικία 11 ετών, με εμφανή διαφορετικότητα κατάφερε  να εμπνεύσει άλλους να αγκαλιάσουν τη φυσική τους ομορφιά. Από σήμερα, έχει εμφανιστεί στη Vogue και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους φωτογράφους και διεθνής μάρκες στον κόσμο της  μόδας.

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram

Ο αλμπινισμός είναι μια κληρονομική γενετική κατάσταση που προκαλείται από την έλλειψη μελανίνης, τη χρωστική ουσία που σχηματίζεται στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια. Εμφανίζεται σε όλες τις εθνικότητες και φυλετικές ομάδες και τα επίπεδα χρωματισμού μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της. Μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες επιπλοκές του δέρματος και της όρασης. Επομένως οι αλμπίνο πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Η Xueli έχει όραση οκτώ έως δέκα τοις εκατό, έτσι τα μάτια της είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο έντονο φως. Επειδή δεν μπορεί να κοιτάξει άμεσα το φως, θα παρατηρήσετε ότι φωτογραφίζεται με τα μάτια της κλειστά στις περισσότερες φωτογραφίες. Μαζί με μία από τις φωτογραφίες της στο Instagram, η Xueli μοιράζεται  την εμπειρία της: “Δεν ανοίγω ποτέ τα μάτια μου κατά τη διάρκεια των φωτογραφιών, γιατί το φως είναι σχεδόν πάντα πολύ φωτεινό. Όταν ανοίγω τα μάτια μου, τα πιέζω κυρίως …”

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

O φωτογραφικός φακός πιάνει την ζωη των ανθρώπων στη Γιακούτια, όπου το κρύο φτάνει στους -58 Φαρενάιτ.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά για αυτούς που ζουν στα μέρη του κόσμου που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *