Ανακοινώθηκαν εκπληκτικές εικόνες των Βραβείων Φωτογραφίας 2020 τραβηγμένες απο Smartphones.

Οι φωτογραφίες reat είναι στα χέρια μας με τα συνεχώς βελτιωμένα τηλέφωνα που έχουμε στις τσέπες μας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τα megapixels, εξακολουθεί να χρειάζεται υπομονή και τεχνική ικανότητα για να δημιουργήσετε εκπληκτικές εικόνες με ένα smartphone. Τα 10α ετήσια Βραβεία Κινητής Φωτογραφίας (MPA) ανακοίνωσαν τις νικητήριες εικόνες σε μια σειρά κατηγοριών εκτός από τους αναγνωρισμένου κύρους τίτλους του Μεγάλου Νικητή Βραβείου και του Φωτογράφου MPA της Χρονιάς 2020.
Η φωτογραφία τηλεφώνου έχει γίνει μια από τις πιο προσβάσιμες μορφές ψηφιακής τέχνης, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων είναι σε θέση να τραβάνε εύκολα εικόνες υψηλής ανάλυσης. Για τα βραβεία του 2020, η κριτική επιτροπή επέλεξε 20 νικητές θεματικής κατηγορίας από 5.700 υποβληθείσες φωτογραφίες που προέρχονται από περισσότερες από 75 χώρες. Άλλες φωτογραφίες έχουν λάβει θυγατρικά βραβεία και τιμητικές αναφορές. Οι νικητές ανακοινώθηκαν επίσης σε μια κατηγορία φωτογραφικών δοκιμίων, για την οποία η Juliet Cope πήρε το κορυφαίο βραβείο για την εκπληκτική απεικόνιση της παιδικής ηλικίας και της αρρενωπότητας.

Ο μεγάλος νικητής του βραβείου 2020 και ο φωτογράφος MPA της χρονιάς 2020 ο Dan Liu, ο οποίος κέρδισε επίσης την κατηγορία Silhouettes. Ο Liu είναι ανεξάρτητος φωτογράφος και καλλιτέχνης που εξερευνά την ανθρώπινη κατάσταση και τη φωτογραφία τοπίου. Γυρισμένο με ένα Apple iPhone11 ProMax, οι εικόνες του δείχνουν τα θέματά του στη μέση μιας ιστορίας.
Η δουλειά του Λιού ήταν ξεκάθαρα νικήτρια για τους κριτές. Σύμφωνα με το μέλος της κριτικής επιτροπής Ροντρίγκο Ρίβας, «Χωρίς αμφιβολία, την δεξιοτεχνία του στη σύνθεση, την προοπτική, το φως, το συναίσθημα σε πράξεις και πορτρέτα. μαζί με μια καλή επιλογή της αποφασιστικής στιγμής, τον καθιστούν αντάξιο του βραβείου.” Γι’ αυτή την τιμή, ο Λιού έλαβε βραβείο 3.000 δολαρίων.
Εξερευνήστε περισσότερες από τις τιμώμενες εικόνες που εμφανίζονται στον ιστότοπο του MPA και εμπνευστείτε από τις εκπληκτικές λήψεις που μπορούν να προέλθουν από το κινητό σας τηλέφωνο.

Βραβεία Κινητής Φωτογραφίας: Website | Instagram | Facebook | Twitter

 

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *