Αυτοπροσωπογραφίες της σειράς «Animeyed»

Στη συναρπαστική σειρά της «Animeyed», η καλλιτέχνης Flora Borsi με έδρα τη Βουδαπέστη συνδυάζει την τέχνη των αυτοπροσωπογραφιών με μια διασκεδαστική ιδιομορφία που μετατρέπει κάθε εικόνα σε έργο σουρεαλισμού.
Η ιδέα για το Animeyed δημιουργήθηκε όταν η Borsi προσπάθησε να τραβήξει μια selfie με το σκύλο της. Μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας, συνειδητοποίησε ότι η εικόνα έδειξε ότι το μάτι του σκύλου της έμοιαζε με το δικό του. Αυτή η μοναδική φωτογραφία ήταν η έμπνευση (και η σκανδάλη) στη δημιουργία της σειράς Animeyed.
Από τους αφράτους σκίουρους που τυλίχθηκαν γύρω από το λαιμό της μέχρι τους παπαγάλους που πετούσαν δίπλα της, η Flora Borsi βρήκε τα πάντα για να βρει τα τέλεια πλάσματα για να ολοκληρώσει τη σειρά φωτογραφιών της.

Περισσότερες φωτογραφίες: instagram , floraborsi.com, behance.net

Οι ψηφιακές τεχνικές που χρησιμοποιεί η Flora διασφαλίζουν ότι κάθε εικόνα φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική και μπορεί κανείς να υποθέσει ότι οι εικόνες δεν είχαν κατασκευαστεί με κανένα τρόπο. Στην πραγματικότητα, ένας από τους κύριους στόχους της είναι να διασφαλίσει ότι οι εικόνες φαίνονται πραγματικές και σαν να είναι ανεπεξέργαστα στιγμιότυπα, κάνοντάς την να φαίνεται σαν η Flora να είναι ένα είδος ψιθυριστού ζώου.

Από τότε που βρήκε το πάθος της για τη φωτογραφία, η Flora Borsi έχει εκθέσει τη δουλειά της διεθνώς με ατομικές εκθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει επίσης συμμετάσχει στην ομαδική έκθεση Continental Shift στο Saatchi Gallery. Έχει επίσης εκθέσει στο Λούβρο της Γαλλίας. Η αιθέρια αισθητική της έχει κερδίσει πολλά βραβεία τέχνης και έχει κερδίσει κριτική από τον Τύπο, συμπεριλαμβανομένων των The Guardian’s Observer και του BBC Culture. Το έργο τέχνης της ήταν επίσης το πρόσωπο του Adobe Photoshop το 2014.

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *