Ο δεσμός ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους, μέσα απο τον φακό μιας Ρωσίδας φωτογράφου.

Οι παρακάτω φωτογραφίες μοιάζουν να έχουν βγεί απο παραμύθι, η Ρωσίδα φωτογράφος Κατερίνα Πλότνικοβα δημιουργεί όμορφα πορτρέτα που ισορροπούν μεταξύ της πραγματικότητας και του σουρεαλιστισμού. Στις φωτογραφίες αυτες αναπαριστάνονται άνθρωποι και ζώα της άργιας φύσης που παρ’όλα αυτα είναι πολύ ήρεμα και συνεργάζονται τέλεια με αποτέλεσμα να βγαίνει αυτό το φοβερό αποτέλεσμα.
Η Πλοτνίκοβα ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία από την παιδική ηλικία. «Μου άρεσε να ζωγραφίζω, έκανα μαθήματα, πήγαινα σε σχολή καλών τεχνών και μπήκα στο πανεπιστήμιο για μια ειδικότητα που σχετίζεται με το σχεδιασμό. Ένα από τα θέματα ήταν η φωτογραφία και η ολοκλήρωση των εργασιών για αυτό το μάθημα με γοήτευσε τόσο πολύ, που άρχισα να εξερευνώ τον κόσμο της φωτογραφίας», είπε στο Bored Panda.
Η Κατερίνα εμπνέεται σχεδόν σε οτιδήποτε. Μπορεί ακόμη και να είναι ένα απλό στοιχείο όπως ένα φόρεμα και η υπόλοιπη φωτογραφία απλά χτίζεται γύρω από αυτό. Η Plotnikova παίρνει επίσης πολλές από τις ιδέες της από τις υπαίθριες αγορές, τα μεταχειρισμένα καταστήματα και ακόμη και τους κάδους απορριμμάτων. Μερικές φορές οι άνθρωποι πετάνε πράγματα που ο καλλιτέχνης βρίσκει απλά ανεκτίμητα. Ωστόσο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η Κατερίνα είναι εμπνευσμένη από τη φύση , ένα τοπίο μπορεί να την κάνει να πετάξει.

More info: Instagram | Facebook Vkontakte | 500px

 

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

O φωτογραφικός φακός πιάνει την ζωη των ανθρώπων στη Γιακούτια, όπου το κρύο φτάνει στους -58 Φαρενάιτ.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά για αυτούς που ζουν στα μέρη του κόσμου που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *