Τα επακόλουθα της πυρινικής καταστροφής στην Φουκουσίμα.

Ήταν 11 Μαρτίου 2011 στο Νομό Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Την ημέρα που ένας σεισμός ταρακούνησε, ένα τσουνάμι καταβρόχθισε, και ένα πυρηνικό εργοστάσιο κατέρρευσε. Ένας εξερευνητής του εγκαταλελειμμένου κόσμου ψάχνει για απομεινάρια από αυτά που αφήνουμε πίσω μας όταν υποβιβάζουμε τα πράγματα σε παρακμή. Έχει εξερευνήσει πολλές τοποθεσίες με θλιβερές ιστορίες και σκοτεινές ιστορίες. Βιώνει ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων όταν εξερευνα ξεχασμένα μέρη, καθώς προσπαθεί να καταγράψει τον ξεχασμένο κόσμο. Βυθίζεται στην ιστορία κάθε τοποθεσίας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει φωτογραφίες με βάση τα συμφραζόμενα. Μερικές φορές αυτή είναι μια ευτυχισμένη συνεργασία, άλλες φορές μπορεί να αποκαλύψει ένα οδυνηρό παρελθόν.Τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για τα συντριπτικά συναισθήματα που ένιωσε όταν επισκέφθηκε την πληγείσα από την καταστροφή περιοχή της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2019. Ακόμα και μια δεκαετία μετά το συμβάν, η περιοχή φέρει τις ουλές εκείνης της ημέρας.

Στις 11 Μαρτίου 2011 το προσωπικό πήρε μια γενναία απόφαση. Καθώς ηχούσαν οι σειρήνες προειδοποίησης τσουνάμι, το πρωτόκολλο υπαγόρευε να παραμείνουν μέσα. Ο τοίχος του τσουνάμι θα πρέπει να τους προστατεύει, ή έτσι θεωρήθηκε. Για κάποιο λόγο, ίσως κάποια διαίσθηση, το προσωπικό αποφάσισε αντ ‘αυτού να εκκενώσει. Η απόφασή τους αναμφίβολα έσωσε τις ζωές των 82 φοιτητών και των 15 μελών του προσωπικού. Αυτή την ημέρα, το τσουνάμι παραβίασε τον θαλάσσιο τοίχο και χτύπησε το σχολείο.

 

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

O φωτογραφικός φακός πιάνει την ζωη των ανθρώπων στη Γιακούτια, όπου το κρύο φτάνει στους -58 Φαρενάιτ.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός και ενοχλητικός για πολλούς ανθρώπους. Ειδικά για αυτούς που ζουν στα μέρη του κόσμου που έχουν χαμηλές θερμοκρασίες…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *