Δες πως βγήκε η 5η φωτογραφία της εβδομάδας

Αγαπητά μέλη της φωτογραφικής μας κοινότητας με χαρά σας παρουσιάζουμε πως βγήκε η 5η φωτογραφία της εβδομάδας από το μέλος της κοινότητας Σοφία Στασινοπούλου.

Ονοματεπώνυμο:
Σοφία Στασινοπούλου

Τίτλος Project:
ΜΕΛΙΣ(ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΜΟΥ)

Περιγραφή – Παρουσίαση του Project:
Την έβγαλα με φυσικό φώς που έμπαινε από το παράθυρο, μόλις είχα ολοκληρώσει το μάθημα (Προγράμματα φωτογραφικής μηχανής: Ο απόλυτος οδηγός.) Είμαι φωτογράφος τοπίου και εγκαταλελειμμένων κτηρίων.
   
Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος έχω κάνει 4 χρόνια καλλιτεχνική φωτογραφία .
Τώρα όσο για τα εγκαταλελειμμένα ήταν πάντα κάτι που μου άρεσε πολύ.
Ξεκίνησα πριν 4 χρόνια κάνοντας φωτογραφήσεις στο Σανατόριο Πάρνηθας.
Αυτό το μέρος το διάλεξα γιατί είχα ακούσει πολλά και με ιντριγκάρουν οι στοιχειωμένες ιστορίες και μου αρέσει την ώρα που κάνω τις λήψεις να φαντάζομαι πως κάποτε ο εκάστοτε εγκαταλειμμένος τόπος είχε Ζωή…

Υλοποίηση του Project:
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε  αφού ολοκλήρωσα το μάθημα της ακαδημίας (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ) τελειώνοντας το μάθημα είχα δίπλα μου το γάτο μου και είπα ευκαιρία να κάνω  πρακτική, παίρνω την μηχανή μου Nikon d 5300 με τον kit φακό 18-55 γυρνάω την μηχανή στο πρόγραμμα και όπως έμπαινε το φως από το παράθυρο κ φώτιζε πολύ καλά το γάτο μου αρχίζω να κάνω κλικ από πολλές γωνίες λήψης .

Tips και Συμβουλές: Η συγκεκριμένη λήψη είναι από κάτω προς τα πάνω έτσι μαύρισε και το φόντο πίσω και μετά πήρα τις φωτογραφίες και τις άνοιξα με Lightroom και την έκανα ασπρόμαυρη, έπαιξα λίγο με το tone curve όπως είχε δείξει ο Στράτος σε πολλά μαθήματα , αποτέλεσμα αυτή η φωτογραφία.

Για φωτογράφηση κατοικίδιων από την προσωπική μου εμπειρία είναι ότι επειδή είναι μοντέλα που δεν στήνονται και δύσκολα πετυχαίνεις μια καλή στιγμή τους πρέπει να κάνετε πολλές λήψεις η να τα απασχολείτε με κάποιο παιχνίδι.

Όσο για τα κτήρια  για οποίον ασχοληθεί με το ίδιο είδος φωτογράφησης θα χρειαστεί  παρόμοια φώτα με αυτά που χρησιμοποίησα «Andoer 42LED Ultra Bright LED Video Photography Light 42LEDs 6000K w/ Cold Shoe Mount for DSLR Cameras Camcorders Live Streaming»

Προτείνω:

  • Να προσέχετε που πατάτε καθώς φωτογραφίζετε  να μην τραυματιστείτε.
  • Ποτέ μην πηγαίνετε μόνοι σας σε τέτοιους χώρους
  • Πηγαίνετε μερικές ήμερες νωρίτερα από τη φωτογράφιση για αναγνώριση του χώρου.
  • Να ψάχνετε στο google διάφορες πληροφορίες για το μέρος το οποίο φωτογραφίζετε ( πως ήταν πριν ,τι ιστορία είχε ,μύθους) ώστε να σας βοηθήσει στη φωτογράφιση σας .
  • Όταν βρίσκεστε σε σκοτεινά μέρη π.χ. υπόγεια  για να εστιάσει η φωτογραφική μηχανή σας ανοίγετε την οθονούλα σας για να βλέπετε και να κάνετε λήψη γιατί αλλιώς δεν εστιάζει.

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήσατε (σώματα,φακοί,flash κλπ.): NIKKON D5300

Facebook: https://www.facebook.com/stasinopoulou.sofi
Instagram: https://www.instagram.com/sofistasinopoulou/

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας  Σοφία για την φωτογραφία της και τις πληροφορίες που μας έδωσε για αυτήν!

Related Articles

H φωτογράφος προσωποποιεί τα τρομερά ζητήματα κλιματικής αλλαγής σε «2,5 δευτερόλεπτα».

Η καλλιτέχνης Anya Anti με έδρα τη Νέα Υόρκη χρησιμοποιεί την εννοιολογική πρακτική φωτογραφίας της για να εξερευνήσει νέες ιδέες και να φωτίσει διάφορα ζητήματα.…

Light Bulb Sparkler

Ονοματεπώνυμο: ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΝΑΣ Περιγραφή – Παρουσίαση του Project: Χρόνια χομπίστας φωτογράφος μου αρέσει να ψάχνομαι με νέα είδη φωτογραφίας και τεχνικών φωτογράφησης. Έτσι μου ήρθε…

Reflections

Ονοματεπώνυμο: Μαίρη Κοντογιώργου Περιγραφή – Παρουσίαση του Project: Η ιδέα των αντανακλάσεων ήταν πάντα μια προσέγγιση που μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Για αυτό τον λόγο…

Απαντήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *