Αγαπητοί φίλοι.

Στην Foturion ξεκινάμε μία νέα σειρά δημοσιεύσεων με σκοπό να προβάλλουμε ολοκληρωμένα Projects η σειρές φωτογραφιών των μελών της φωτογραφικής μας κοινότητας.

Ο σκοπός ειναι η προβολή των μελών μας και του έργου τους σε ένα τεράστιο φωτογραφικό κοινό, καθώς και η εκάμθηση τεχνικών αλλά και χρησιμων πληροφοριών, απευθείας από τον φωτογράφο.

 

Θέλεις την Επόμενη Εβδομάδα να προβάλλουμε το δικό σου Project; Επικοινώνησε μαζί μας  για μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε το project σου κανοντας κλικ εδώ.

Την σειρά εγκαινίαζει ο Teo Kefalopoulos με το Project “Distorted Visions”, μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική σειρά φωτογραφιών τοπίου. Ο Teo όχι μόνο μας εξηγεί το πώς πετυχαίνει το συγκεκριμέο απότέλεσμα και με τί εξοπλισμό, αλλά μας αναλύει και τον καλλiτεχνική ανάγκη που τον όθησε στο να δημιουργήσει το συγκεκριμένο Project.

distorted-whistles_25552693634_o

” Ασχολούμαι επί μακρόν με ατμοσφαιρικά τοπία (κυρίως μονόχρωμα), και πολλές φορές ήθελα να αποτυπώσω μία ιδιαίτερη φωτογραφική οπτική εν τη γενέσει της κι όχι ως προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Ήθελα να αποτυπώσω με φακούς και συγκεκριμένες τεχνικές λήψης (πχ pinhole) μία αίσθηση “φευγαλέας μνήμης”, μία επιτηδευμένη ασάφεια, μία προσωπική οπτική που προκαλεί το βλέμμα χωρίς τις δεσμεύσεις της (σχεδόν υποχρεωτικής) τεχνικής αρτιότητας.

Πρόκειται για ένα οπτικό ταξίδι που αφήνει αρκετά στη φαντασία του παρατηρητή, καθώς τα θέματα θεωρούνται κυρίως οπτικοί υπαινιγμοί κι όχι κλασικές φωτογραφίες τοπίου. Είμαι λάτρης του φυσικού φωτός και σε συνδυασμό με οπτικά μέσα που μπορούν να υποστηρίξουν “ανορθόδοξες” μεθόδους λήψης, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Η επιλογή του ασπρόμαυρου κρίνεται αναγκαία γιατί οι αποχρώσεις του γκρι, αν και πιο “απαιτητικές” στην ερμηνεία τους, συμβάλλουν στην εξοικείωση του παρατηρητή με τη γενική ατμόσφαιρα. Έτσι, σε κάθε φωτογραφία βρίσκονται κρυμμένες κάποιες σκέψεις, συναισθήματα και ιστορίες που περιμένουν τον παρατηρητή να τις ανακαλύψει ή ακόμα και να τις ανασυνθέσει…”

aethyr_26604794122_o

“Αυτή η επιδίωξη υλοποιείται με τους φακούς της Lensbaby (Velvet 56, Sweet 35 και Sweet 50), πάνω στη full frame μηχανή Sony A7. Επέλεξα αυτό το σύστημα γιατί το οπτικό αποτέλεσμα που δίνουν σε μεγάλα διαφράγματα είναι πολύ ιδιαίτερο, δεν μπορεί να δημιουργηθεί στο Photoshop και καλύπτει απόλυτα την επιδίωξή μου για δημιουργία ατμοσφαιρικών τοπίων με ασυνήθιστο και καθόλου διαδεδομένο τρόπο. Η διαχείριση του φωτός μέσα από αυτούς τους φακούς είναι μοναδική, ενώ παρόλο που η χρήση τους είναι σχετικά δύσκολη, τα τεχνικά πλεονεκτήματα της mirrorless Sony A7 συμβάλλουν σημαντικά στη σύνθεση του κάδρου.”

faux-geometry_25757513415_o

home_26031820361_o

indolence_26774715626_o

negativity-bw-rework_26279300861_o

wastelands_25381051564_o

risen_25671084264_o

spellbound_26170132874_o

(c) Teo Kefalopoulos. Οι φωτογραφίες αναδημοσιέυονται με την άδεια του φωτογράφου.

Δείτε το προφίλ του Teo Kefalopoulou καθώς και περισσότερες φωτογραφίες με κλικ εδώ,

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Πες την άποψη σου!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2019 Foturion. An Interactive Photo Community

People Who Like Thisx

Loading...

People Who viewed ThisX

Θέλεις Φωτογραφικά νέα απευθείας στο email σου;
Μπές στο μυστικό Newsletter!

Καταχωρίσου δωρεάν στο μυστικό μας newsletter για επιλεγμένα φωτογραφικά νέα, και ενημερώσεις για τις φωτογραφικές μας δράσεις.

E-mail:
Ονοματεπώνυμο
Δεν στέλνουμε ποτέ spam.
x

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ FOTURION

ή    

Forgot your details?

Create Account