Πες μας μερικά λόγια για εσένα:
Γεια σας!

Ονομάζομαι Γιώργος Κοτταράκος, έχω γεννηθεί στην Αθήνα,αλλά έχω καταγωγή από την Μάνη (Γύθειο) οπού εκεί μεγάλωσα. Η αγάπη μου για την φωτογραφία κάνει την εμφάνιση της αρκετά χρόνια πίσω, μα τα τελευταία τρία χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Κάθε μέρα που περνάει φροντίζω να μαθαίνω νέες τεχνικές, νέους τρόπους επεξεργασίας, και όσο πιο βαθιά μπαίνω στον κόσμο αυτό, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να κατασκευάζω και να δημιουργώ νέες εικόνες. Χρησιμοποιώ την λέξη κατασκευάζω, γιατί κατ εμέ υπάρχουν δύο είδη εικόνας, αυτή που αποτυπώνεις σε μια στιγμή στο χρόνο, και αυτή όπου για όλη την δημιουργία της είσαι υπεύθυνος εξ ολοκλήρου εσύ. Από μικρό παιδί ένιωθα την ανάγκη για ”δημιουργία” , πιο παλιά ζωγράφιζα, υπήρχαν στιγμές που σαν μαθητής με πετύχαινα με το μολύβι και το χαρτί να προσπαθώ να ζωγραφίσω κάτι, αλλά ξαφνικά εντόπιζα πως δεν ήξερα τι ήθελα να ζωγραφίσω. Κάπου εκεί έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα κινητά με κάμερα, εκεί κατάλαβα κατά μια έννοια τι ήταν αυτό που ήθελα να βγάλω προς τα έξω, αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο. Τις πρώτες μου εικόνες άρχισα να τις αποτυπώνω με ένα κινητό, μέχρι που ήρθε η στιγμή να πιάσω στα χέρια μου μια Dslr , τότε κάπως  ΄΄μαγικά” κατάλαβα πως αυτό είναι το μέσο που με απελευθερώνει με όλες τις έννοιες που μπορεί κάποιος να σκεφτεί, και έτσι αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή, και άρχισα το ταξίδι της φωτογραφίας. Νομίζω πως πλέον δεν υπάρχει ώρα της μέρας που να μην σκέφτομαι το κάθε τι νέο που μπορεί να δημιουργήσω μέσα από τον φακό μου , αλλά και τις γνώσεις που καθημερινά φροντίζω να γίνονται περισσότερες. Τον τελευταίο χρόνο μετακόμισα στην Αθήνα οπου εργάζομαι  και σαν φωτογράφος.  Τα είδη που εμπορικά ασχολούμαι κυρίως είναι ο γάμος, και η διαφημιστική φωτογραφία.

 

Τι είδος φωτογραφίας προτιμάς;
Αγαπώ τα τοπία , έχω μια ιδιαίτερη σχέση γιατί τα έχω συνδυάσει παράλληλα και με την προσωπική μου ηρεμία, είναι ίσως ο πιο υγιής χρόνος για μένα θα έλεγα, και ένας από τους λόγους που ξεκίνησα να φωτογραφίζω. Το δεύτερο φωτογραφικό είδος που λατρεύω και ίσως είναι και λίγη η λέξη είναι τα πορτραίτα. Το πορτραίτο για μένα είναι τρόπος έκφρασης, είναι κάτι αυτό που ονομάζουμε ”ταυτότητα” για την δουλειά μας ας το πούμε, γιατί όσο πιο όμορφα και σωστά από κάθε άποψη παρουσιάσεις ένα πορτραίτο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσοστό ανταπόκρισης , τόσο σε κοινό, όσο και σε πελάτη, και χρησιμοποιώ και τον τομέα πελάτη , γιατί μέσω τον πορτραίτων μου έχω κλείσει όμορφες και καλές δουλειές.

 

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς;
Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιώ είναι η Nikon D7000 και D7100 από σώματα, και από φακούς τον Nikkor 35mm f/1.8 , Και τον Sigma 17-50mm f/2.8.

Πόσο καιρό είναι στο Instagram;
Το Instagram  το χρησιμοποποιούσα ως κανονικό account από το 2013 αν δεν κάνω λάθος, και το άλλαξα σε επαγγελματικό ώστε να παρουσιάζω και εκεί την δουλειά μου το 2015.

Σε βοήθησε η παρουσία σου στο Instagram στο να γίνεις καλύτερος φωτογράφος;
Θεωρώ πως αυτό που μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι , είναι η πρακτική και η γνώση, το να ξέρουμε τι θέλουμε, αλλά και τι θέλουμε να παρουσιάσουμε, στο Ιntagram άρχησα τον τελευταίο καιρό να δίνω βαρύτητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το έβαζα ως ορόσημο στο να με κάνει καλύτερο. Σαφέστατα είναι ένα αρκετά υγιές μέσο, γιατί βλέπεις υπέροχες δουλειές, από υπέροχους συναδέλφους και αυτό είναι αρκετά καλό.

 

Μπορείς να μας πεις 2-3 προφίλ φωτογράφων που ακολουθείς στο Instagram και σε εμπνέουν;
Τα προφίλ που θα έλεγα με εμπνέουν είναι του Μάνθου Τσακιρίδη ( https://www.instagram.com/manthos_tsakiridis/) γιατί αυτό που βγάζει με τους δουλειές του ιδιαίτερο για τα ελληνικά φωτογραφικά δεδομένα , και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Το δεύτερο account που πραγματικά θαυμάζω είναι της Πωλίνας Νιάρχου ( https://www.instagram.com/pauline_niarchou/) γιατί είναι μια φωτογράφος που τη γνώρισα όταν άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά και εγώ, και μου θυμίζει με κάθε φωτογραφία της πως ότι πραγματικά θες, το πετυχαίνεις.

Που αλλού μπορεί κάποιος να δει δουλειά σου;
Την δουλειά μου εκτός από το instagram , θα την δείτε στην προσωπική μου σελίδα στο  Facebook ( https://www.facebook.com/giorgoskottarakosphotography) αλλά και στο web site μου (www.kottarakosphotography.com)

Σε βοήθησε το Instagram στο να κλείσεις εμπορικές δουλειές και αν ναι με πιο τρόπο;
To instagram θεωρώ πως είναι ενα αρκετά καλό εργαλείο διαφήμισης πλέον , με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, θεωρώ πως σωστή παρουσίαση της δουλειάς σου , μπορείς να κλείσεις δουλειές. Εγώ προσωπικά φέτος με μεγάλη μου έκπληξη έκλεισα όμορφες δουλειές, γιατί πλέον υπάρχει και η δυνατότητα των χορηγούμενων δημοσιεύσεων στο facebook υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής και στο instagram παράλληλα, και αυτό είναι πολύ καλό κατά τη γνώμη μου, γιατί στοχεύεις και σε μεγαλύτερο κοινό.

 

Χρησιμοποιείς τα Instagram Stories και αν ναι τι περιεχόμενο δημοσιεύεις;
Όχι η αλήθεια είναι πως δεν χρησιμοποιώ το instagram stories παρά μόνο ελάχιστες φορές ανεβάζοντας κάποια καινούρια δουλειά.

Τι συμβουλές θα ήθελες να δώσεις σε άλλους φωτογράφους ώστε να αξιοποιήσουν το Instagram αποτελεσματικά;
Η συμβουλή που θα έδινα σε έναν νέο φωτογράφο είναι πως αν επιλέξει να φτιάξει ενα φωτογραφικό account είναι πως θα πρέπει να ανεβάζει οτιδήποτε έχει σχέση με τη δουλειά του και τίποτα άλλο, το κάθε account πρέπει να στοχεύει σε συγκεκριμένα πράγματα, με ιδιαίτερη προσοχή στον θέμα της παρουσίασης, κάπου εκεί έξω μπορεί να βρίσκεται μια υποψήφια συνεργασία(μοντέλο/φωτογράφος) , ακόμα και ένας υποψήφιος πελάτης, αν έχεις account  του στυλ (ΑΑΑΑΑ_photography) θα ανεβάζεις φωτογραφίες και δουλειές, όχι τον καφέ σου στο μπαλκόνι, ούτε το μπουκάλι βότκας στην Γλυφάδα, γιατί μόνο αντιμετώπιση ως σοβαρό φωτογράφο δεν θα έχει.

Μερικές τελευταίες φωτογραφικές συμβουλές που θα ήθελες να δώσεις;
Νομίζω πώς υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα ήθελα να δώσω με τη σειρά μου. Η πρώτη είναι η αγάπη, να αγαπούν αυτό που κάνουν , και πάντα θα βγαίνουν κερδισμένοι. Σίγουρα η δεύτερη συμβουλή είναι αυτή του εξοπλισμού, καλός ο εξοπλισμός αλλά σαν την γνώση, τη φαντασία , και την αισθητική δεν έχει. Συνδυάστε αυτά και ο εξοπλισμός θα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εκεί πρέπει να δώσει βαρύτητα κάθε νέος φωτογράφος και όχι στον εξοπλισμό. Η τρίτη συμβουλή είναι το στύλ , και η ταυτότητα, είναι αυτά τα οποία πρέπει να επιζητά ώστε η φωτογραφίες του στο μέλλον να φαίνονται ότι είναι δικές του,να ξεχωρίζουν χωρίς μεγάλες επιγραφές και λογότυπα, εκεί καταλαβαίνει πως πετυχαίνεις , αλλά και πως διαφέρει. Και κάτι τελευταίο είναι πως ότι κάνεις το κάνεις για σένα, και για κανέναν άλλο,  να φροντίζει  να είναι ο ευατός του σε όλα, τόσο στη δουλειά του, τόσο και στο χαρακτήρα του.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Πες την άποψη σου!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2018 Foturion. An Interactive Photo Community

Share This

People Who Like Thisx

Loading...

People Who viewed ThisX

Θέλεις Φωτογραφικά νέα απευθείας στο email σου;
Μπές στο μυστικό Newsletter!

Καταχωρίσου δωρεάν στο μυστικό μας newsletter για επιλεγμένα φωτογραφικά νέα, και ενημερώσεις για τις φωτογραφικές μας δράσεις.

E-mail:
Ονοματεπώνυμο
Δεν στέλνουμε ποτέ spam.
x

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ FOTURION

ή    

Forgot your details?

Create Account