Πες μας μερικά λόγια για εσένα
Σπούδασα γραφιστική και διαφήμιση στην “Σχολή Δημητρέλη” την περίοδο 1990-1993 και από τότε έως και σήμερα εργάζομαι ως γραφίστας. Η φωτογραφία μπήκε στη ζωή μου μέσα από τα μαθήματα της σχολής μου αλλά έγινε έρωτας εξαιτίας του “Φωτογραφικού Κύκλου” και των σεμιναρίων του Πλάτωνα Ριβέλλη τα οποία παρακολούθησα το 1995 και τα οποία μου δείξανε τον πραγματικό υπέροχο κόσμο της φωτογραφίας. Από τότε και μετά η φωτογραφία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου είτε φωτογραφίζοντας είτε απολαμβάνοντας την δουλειά άλλων φωτογράφων. Όπως έχω δηλώσει και αλλού, είμαι συλλέκτης κομματιών του κόσμου. Λατρεύω την φωτογραφία και την μεταμόρφωση που χαρίζει η στιγμή στην πραγματικότητα. Ζω και δουλεύω στη Θεσσαλονίκη.

Τι είδος φωτογραφίας προτιμάς;
Το 90% των φωτογραφιών μου είναι ασπρόμαυρες αν και τελευταία άρχισα να πειραματίζομαι και με το χρώμα. Η εμμονή μου τα 2-3 τελευταία χρόνια είναι η φωτογραφία δρόμου και το αστικό τοπίο, με γοητεύει αρκετά όμως και το πορτρέτο το οποίο θεωρώ ιδιαιτέρως δύσκολο.

Τι εξοπλισμό χρησιμοποιείς;
Για πολλά χρόνια (τον καιρό του φιλμ) φωτογράφιζα με μια Canon AE1 program. Τώρα χρησιμοποιώ την Panasonic Lumix TZ60.

 

Πόσο καιρό είναι στο Instagram;
Τον Ιούνιο του 2014 άνοιξα λογαριασμό στο Instagram περισσότερο ως παιχνίδι, αναρτώντας προσωπικές φωτογραφίες και παιχνιδίσματα. Καταλαβαίνοντας όμως τη δύναμη του μέσου, άρχισα από τον Δεκέμβριο του 2015 να ανεβάζω πιο συστηματικά την φωτογραφική μου δουλειά.

Σε βοήθησε η παρουσία σου στο Instagram στο να γίνεις καλύτερος φωτογράφος;
Αν αντιμετωπίζεις το Instagram ως ένα μέσο προβολής της δουλειάς σου εξίσου σοβαρό με μια έκθεση φωτογραφίας ή με την έκδοση ενός βιβλίου, σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση που το μέσο προσφέρει, τότε ναι, μπορεί να βοηθήσει και αυτό στην εξέλιξή σου ως φωτογράφος.

Μπορείς να μας πεις 2-3 προφίλ φωτογράφων που ακολουθείς στο Instagram και σε εμπνέουν;
Κυρίως εμπνέομαι από τους μεγάλους φωτογράφους του προηγούμενου αιώνα. Μέσα από το Instagram όμως έχω γνωρίσει πολλούς σύγχρονους των οποίων η δουλειά είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί επίσης έμπνευση. Ειλικρινά θαυμάζω και απολαμβάνω την δουλειά των εξής: Bredun Edwards (bredun_e), Andrés C. -Barcelona (canal_andres), Phil Penman (philpenman), Jimmy JL (jimmyjlphoto) και προσφάτως ο bora (bora.vs.bora) για την εξαιρετική χρήση του χρώματος.

Που αλλού μπορεί κάποιος να δει δουλειά σου;
Στην σελίδα μου στο facebook : https://www.facebook.com/ioannis.photos/

 

Σε βοήθησε το Instagram στο να κλείσεις εμπορικές δουλειές και αν ναι με πιο τρόπο;
Δεν είχε αυτό τον σκοπό η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών μου στο Instagram καθότι δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, παρόλα αυτά είχα προσφάτως μια πρόταση για ένα project επ’ αμοιβής.

Χρησιμοποιείς τα Instagram Stories και αν ναι τι περιεχόμενο δημοσιεύεις;
Είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή με την οποία όμως (προς το παρόν) δεν έχω πειραματιστεί επαρκώς με το εύρος των δυνατοτήτων της ώστε να την χρησιμοποιώ αποτελεσματικά.

Τι συμβουλές θα ήθελες να δώσεις σε άλλους φωτογράφους ώστε να αξιοποιήσουν το Instagram αποτελεσματικά;
Να το αντιμετωπίζουν με την σοβαρότητα που θα αντιμετώπιζαν ένα βιβλίο ή μια έκθεσή τους όσον αφορά την επιλογή των αναρτώμενων φωτογραφιών (όσο είναι δυνατό φυσικά αυτό) και να μη “τσιγκουνεύονται” τα hashtags γιατί έχω διαπιστώσει πως πραγματικά λειτουργούν.

Μερικές τελευταίες φωτογραφικές συμβουλές που θα ήθελες να δώσεις;
Οι συμβουλές που μου έχουν δώσει και που ξαναδίνω συνέχεια στον εαυτό μου: Να μη σταματάω να φωτογραφίζω. Να απολαμβάνω κάθε στιγμή, από την διαδικασία λήψης μέχρι την επιλογή. Να μην απογοητεύομαι αν δεν έχω το αποτέλεσμα που περίμενα. Να βλέπω να απολαμβάνω και να μελετώ άλλους φωτογράφους, και τους σύγχρονους αλλά ιδιαιτέρως τους κλασικούς του προηγούμενου αιώνα. Να ασχολούμαι γενικά με την τέχνη (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, λογοτεχνία, ποίηση κλπ) είτε ενεργά είτε ως απλός δέκτης, ώστε να κρατιέται πάντα το μυαλό ανοιχτό και σε καλλιτεχνική εγρήγορση. Να μη σταματάω να φωτογραφίζω…

 

Καλαμαριά — 10-01-2017 © Ιωάννης Γαβριηλίδης #bwphotography #bw_photography #kalamaria #snow

A post shared by Γιάννης Γαβριηλίδης (@yannis515) on

0 ΣΧΟΛΙΑ

Πες την άποψη σου!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2018 Foturion. An Interactive Photo Community

Share This

People Who Like Thisx

Loading...

People Who viewed ThisX

Θέλεις Φωτογραφικά νέα απευθείας στο email σου;
Μπές στο μυστικό Newsletter!

Καταχωρίσου δωρεάν στο μυστικό μας newsletter για επιλεγμένα φωτογραφικά νέα, και ενημερώσεις για τις φωτογραφικές μας δράσεις.

E-mail:
Ονοματεπώνυμο
Δεν στέλνουμε ποτέ spam.
x

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ FOTURION

ή    

Forgot your details?

Create Account